ProRace – Your Bike your design

ProRace – Your Bike your design

Since 1990

Prorace is een op en top Belgische producent en verdeler van racefietsen, opgericht en gevestigd in Willebroek sinds 1990.

Toch blijven de Prorace ingenieurs continu op zoek naar innovatie en specialisatie, en hoewel ook triatlonfietsen, mountainbikes en vroeger aluminium modellen tot het gamma behoren ligt de focus zo toch grotendeels op carbon racefietsen. Prorace is dan ook een van de weinige fietsfabrikanten ter wereld die gebruik maakt van het Expanded Polystyrene System of kortweg EPS, een techniek die toelaat om minder carbon te gebruiken voor een lichter doch sterker en kwalitatief beter frame. Samen met het vertrouwen in het eigen Belgische vakmanschap is dit zonder twijfel een van de voornaamste redenen waarom het merk in staat is maar liefst vijf jaar garantie te kunnen bieden op alle modellen.

Wat Prorace echter echt uniek maakt is de mogelijkheid om elke fiets volledig te customiseren en zo integraal af te stemmen op de specifieke wensen van de klant. Dankzij onze configurator kiest u nu zelf het design, de kleuren en uw afmontage. Er zijn zo’n 540.000 potentiële varianten per model. Opties te over dus, al vallen daarbovenop ook concrete projecten die niet tot het aangeboden keuzespectrum behoren steeds te bespreken. Bovendien worden al onze Prorace fietsen met de hand gespoten, wat echt alles mogelijk maakt. Op die manier onderscheidt Prorace zich van de concurrentie en tracht het fietsliefhebbers over de hele wereld te voorzien van het stalen – of liever, carbon – ros dat perfect bij hun persoonlijkheid past.

Want een racefiets is zoveel meer dan een vervoers -of trainingsmiddel. Het is een deel van je identiteit, de ultieme koppeling tussen functionaliteit, sportiviteit en stijl. Dus waarom zou je meegaan met de massa? Waarom niet afstappen van het zoveelste standaardontwerp? Het is tenslotte niet zomaar een fiets. Het is jouw fiets. Dus waarom niet jouw design?